Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Ο Ομπάμα... αυτοσαρκάζεται

Σε ρεσιτάλ αυτοσαρκασμού του Αμερικανού προέδρου εξελίχθηκε το καθιερωμένο ετήσιο δείπνο των ανταποκριτών, στον Λευκό Οίκο, το οποίο ξεκίνησε, παραδοσιακά, σε πατριωτικούς τόνους.
"Είμαι γνήσιος Αμερικανός, πολεμώντας για τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων" επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του.
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την καταγωγή του, αναγκάζοντάς τον μάλιστα, να δώσει...
προ ημερών στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό γέννησής του από τη Χαβάη, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία.
"Απόψε, για πρώτη φορά θα δείτε το επίσημο βίντεο της γέννησής του. Σας προειδοποιώ. Κανείς δεν έχει δει αυτό το βίντεο εδώ και 50 χρόνια, ούτε ακόμη κι εγώ" είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. Αλλά οι παριστάμενοι ξέσπασαν σε γέλια, όταν στην γιγαντοοθόνη άρχισαν να προβάλλονται σκηνές από τον "Βασιλιά των Λιονταριών", την πετυχημένη ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, με τη γέννηση του μικρού Σίμπα στην Κένυα -την πατρογονική γη, δηλαδή, του Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Ομπάμα, απευθυνόμενος προς το τραπέζι του καναλιού Fox, με νόημα, είπε: "Θέλω να αποσαφηνίσω στο τραπέζι του καναλιού 'Fox News' ότι πρόκειται για αστείο. Αυτό δεν ήταν το πραγματικό βίντεο της γέννησής μου. Ήταν ένα παιδικό κινούμενο σχέδιο. Ρωτήστε στην Ντίσνεϊ αν δεν με πιστεύετε. Εκεί έχουν την αυθεντική ταινία".
Ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζοντας τον καυστικό σχολιασμό για το σάλο που ξεσήκωσαν οι νεοσυντηρητικοί γύρω από την καταγωγή του, αναφέρθηκε σε έναν σφοδρό επικριτή του: τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, φερόμενο ως επίδοξο προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για το 2012 κι, εσχάτως και παρουσιαστή εκπομπών ριάλιτι, Ντόναλντ Τραμπ, καταλογίζοντας του, εμμέσως πλην σαφώς, προσπάθεια αποπροσανατολισμού των Αμερικανών από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας. Καυτηριάζοντας τις προεδρικές φιλοδοξίες του Τραμπ, γνωστού και ως μεγιστάνα των καζίνο, ο Μπαράκ Ομπάμα πρόσθεσε, με ισχυρή δόση από το... καυστικό του χιούμορ: "Εάν έχει κάτι να πει κάποιος για τον κ. Τραμπ είναι ότι σίγουρα θα φέρει αλλαγή στον Λευκό Οίκο... ".
Από τα βέλη του Ομπάμα δεν γλύτωσε ούτε η ανερχόμενη αστέρας του "Tea Party", η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής Μισέλ Μπάκμαν, από τη Μινεσότα, κοντά στα σύνορα με τον Καναδά, λέγοντας: "Η Μισέλ Μπάκμαν είναι εδώ, μαθαίνω, και σκέφτεται και αυτή να κατέβει για πρόεδρος. Μάλλον παράξενο, καθώς μαθαίνω ότι γεννήθηκε στον Καναδά. Ναι, Μισέλ! Έτσι ξεκινάνε όλα..."
Πηγή: megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: