Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Σκηνές πολέμου στην Κερατέα!

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν το απόγευμα της Τρίτης οι δρόμοι της Κερατέας, καθώς ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και ανδρών των ΜΑΤ έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. 
Νωρίτερα άνδρες της ασφάλειας είχαν πραγματοποιήσει τέσσερις έρευνες σε σπίτια. Σε ένα από αυτά βρέθηκε ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων και άδεια μπουκάλια, ενώ προσήχθη ο 30χρονος αδελφός του ιδιοκτήτη.
 
Νεαροί και μερίδα κατοίκων συγκεντρώθηκαν έξω από το τμήμα για να διαμαρτυρηθούν για την προσαγωγή και λίγο αργότερα ξέσπασαν τα επεισόδια, με τους κουκουλοφόρους να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ και τους αστυνομικούς να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και χημικά. 
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 5 συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκαν 4 πολίτες και 13 αστυνομικοί των ΜΑΤ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Τετάρτη στο εισαγγελέα. 
Οι τρεις από αυτούς κατηγορούνται για εκρήξεις και κατοχή εκρηκτικών υλών, ενώ καταγγέλλουν πως οι αστυνομικοί μπήκαν στα σπίτια τους χωρίς την παρουσία εισαγγελέα. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ράικου, πάντως, αντέτεινε ότι στην περιοχή βρίσκονταν πέντε εισαγγελείς. 
Οι συλληφθέντες ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή και μέχρι τότε θα κρατηθούν. 
Αίσθηση έχει προκαλέσει η φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο στην οποία φαίνεται αστυνομικός της Ασφάλειας να έχει τραβήξει όπλο κατά την προσαγωγή του 30χρονου. Επισήμως, η Αστυνομία αναφέρει πως ο αστυνομικός βρισκόταν σε άμυνα καθώς κάτοικοι προσπάθησαν να τον αφοπλίσουν. 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε έρευνα που έγινε κοντά στο μπλόκο των κατοίκων στην Κερατέα εντοπίστηκαν 32 μολότοφ, 8 γκαζάκια, 3 αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί, 1 μπιτόνι βενζίνης και 120 άδεια μπουκάλια. 
Τα ξημερώματα της Τετάρτης, μία ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες και έσπασε την τζαμαρία στο κτίριο της τροχαίας Κερατέας.

Πηγή: megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: