Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Societe Generale: «Στραφείτε στο ελληνικό χρηματιστήριο»


Πραγματική ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς και στο σύνολο των αγορών της ευρωπαϊκής περιφέρειας δίδει η Societe Generale.
«Oι αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, κυρίως το ελληνικό...
χρηματιστήριο, θα αποτελέσουν την πηγή της πραγματικής αξίας (real value) που χρειάζονται στην τρέχουσα συγκυρία οι επενδυτές», δηλώνει ο Patrick Legland, επικεφαλής ερευνών της Societe Generale.
«Παρά τα προβλήματα που βιώνει η Ελλάδα, με αιχμή τα σενάρια περί εξόδου της από το ευρώ που κορυφώθηκαν εντός του 2012, η ελληνική αγορά κατόρθωσε να σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις», τονίζει χαρακτηριστικά ο αναλυτής.
«Αξιολογώντας την πορεία των αγορών το τελευταίο διάστημα, αυτό που προκύπτει είναι το εξής: Το ελληνικό χρηματιστήριο αποτελεί τον νούμερο 1 πρωταγωνιστή εδώ και 6 μήνες, αφού οι ελληνικές μετοχές έχουν καταγράψει άνοδο 30%», εξηγεί στη συνέχεια ο ίδιος.
Υπενθυμίζεται πως για το σύνολο του 2012, η ελληνική αγορά κατέγραψε άνοδο 33%. «Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που βιώνει η Ελλάδα. Υπάρχουν κινδύνοι, αλλά οι αποτιμήσεις εμφανίζονται ικανοποιητικές»,υποστηρίζει στη συνέχεια ο αναλυτής της Societe Generale.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: