Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Για υποκρισία και εθελοτυφλία στην υπόθεση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη κατηγορούν τις ελεγκτικές αρχές οι εργαζόμενοι στην "αλαπις" τονίζοντας ότι το σκάνδαλο με την εν λόγω εταιρεία είναι πολύ μεγαλύτερο από εκείνο της Proton Bank.

Στην ανακοίνωσή τους οι 1000 εργαζόμενοι της εταιρείας του κ.Λαυρεντιάδη, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι, γράφουν ότι οι ελεγκτικές αρχές εθελοτυφλούν μπροστά στο «σκάνδαλο της "αλαπις"» όπως το χαρακτηρίζουν το οποίο αγγίζει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία θα...
πληρώσουν οι μικροεπενδυτές.

Διαβάστε την ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Είναι η στιγμή να αναφερθούμε σε ένα ακόμα μεγάλο σκάνδαλο το οποίο για πολιτικούς λόγους ...δεν αναφέρεται πουθενά και οι ελεγκτικές αρχές (χρηματιστήριο - οικονομικοι εισαγγελείς ) εθελοτυφλούν! ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ "ΑΛΑΠΙΣ" . Την ώρα που ο επιτυχημένος επιχειρηματίας κατηγορείται για 800 εκατομμύρια, το σκάνδαλο "αλαπις" αγγίζει τα 3 δισεκατομμύρια που θα κληθούν να πληρώσουν οι μικροεπενδυτές και ο Ελληνικός λαός (για τον δανεισμό των 1,2 δισ) . ΕΛΕΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ. 1000 εργαζόμενοι απλήρωτοι μέσα στις γιορτές και εσείς παίζετε πολιτικά παιχνιδάκια.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ "ΑΛΑΠΙΣ"»

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο, η BNP Paribas εκπροσωπώντας ομολογιούχους είχε ζητήσει από την εταιρεία να επιστρέψει 640 εκατ. ευρώ, ενώ τον περασμένο Αύγουστο η "αλαπις" είχε απολύσει 438 άτομα. Η "αλαπις" είχε καταθέσει πέρσι αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, ενώ ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής στο Χρηματιστήριο.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την Τράπεζα της Ελλάδος για τις καταγγελίες για τα παιχνίδια με την πορεία της μετοχής. Ήδη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμα ύψους σχεδόν 1 εκατ. ευρώ στον Λαυρεντιάδη και σε άλλα 8 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι κατηγορούμενοι και για το σκάνδαλο της Proton Bank. Το πρόστιμο αφορά χειραγώγηση μετοχών της "αλαπις" στο διάστημα 4 Ιανουαρίου έως 31 Μαίου 2010.


http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=3512463&nid=1700577

Δεν υπάρχουν σχόλια: