Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Όσο το Mega σιωπά, ο διεθνής Τύπος ζητά απαντήσεις για το δάνειο-μαμούθ


Σ.τ.Β.: Μέγα σκάνδαλο και ρεζίλι διεθνώς!
Όσο κι αν προσπαθεί να «δικαιωθεί» το Mega για το σκανδαλώδες δάνειο των 98.000.000 ευρώ που απλόχερα του δόθηκε, εν τέλει το γεγονός δεν υποβαθμίζεται. Τουλάχιστον όχι από τον ξένο Τύπο. Η...
γερμανική εφημερίδα του Μονάχου Süddeutsche Zeitung, αναφέρεται εκτενώς σε…
δημοσίευμά της τόσο στην οικονομική κατάσταση των ελληνικών ΜΜΕ, όσο και στο παράλογο του δανείου απέναντι στο Mega.
Πιο συγκεκριμένα:
«Στην υπόθεση του δανείου που χορηγήθηκε στην εταιρία Τηλέτυπος αναφέρεται ανταπόκριση της δημοσιογράφου Κριστιάνε Σλότσερ για την Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.
Το δημοσίευμα ξεκινά με μία γενική αναφορά στα ελληνικά μίντια: «Πολλά μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα κινούνται, όπως και το κράτος, στο χείλος του οικονομικού γκρεμού. Τα έσοδα από καταχωρήσεις είναι τόσο πενιχρά όσο και η οικονομική κατάσταση ενώ ακόμη και μεγάλοι δημοσιογραφικοί οίκοι είναι καταχρεωμένοι. Οι επιφανέστεροι εξ αυτών είναι στενά συνδεδεμένοι με την πολιτική και την οικονομία. Οι ιδιοκτήτες τους πλούτισαν ως εφοπλιστές ή εργολάβοι οικοδομών».
Όπως επισημαίνει η δημοσιογράφος, «στις 16 Ιανουαρίου οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να αποκτήσουν ειδικούς επόπτες. Αυτοί θα είναι επιφορτισμένοι κατ’ επιθυμία της ΕΕ να επιτηρούν τη χορήγηση μεγάλων δανείων, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ειδικούς πελάτες: συγγενείς μετόχων, ελληνικά κόμματα ή και μέσα ενημέρωσης. Πριν την άφιξη των εποπτών, μία γνωστή δημοσιογραφική επιχείρηση καλύφθηκε γρήγορα με ένα δάνειο από τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας: πρόκειται για το Mega, τον μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό».
(Πληροφορίες από την Deutsche Welle)
Την ίδια στιγμή σε εγχώριο επίπεδο, το Mega επιχειρεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα κατηφορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για… λογοκρισία!
Αναφερόμαστε στην καταγγελία του κόμματος στο ΕΣΡ, έπειτα από στοχευμένη απόκρυψη από το κανάλι ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ για το εν λόγω δάνειο.
Αλλά όσο το Mega κρύβει τη σκόνη κάτω απ’το χαλί, το αδιανόητα μεγάλο ποσό που απέσπασε από το ελληνικό κράτος έχειγίνει αντικείμενο συζήτησης 9και ερωτημάτων) διεθνώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: