Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Η τουρκική τράπεζα «Ζiraat Bank» «μοιράζει» χρήμα σε έλληνες


Σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet η τουρκική τράπεζα «Ζiraat Bank» η οποία δραστηριοποιείται σε Αθήνα,  Ξάνθη,  Κομοτηνή και  Ρόδο θα χορηγήσει 50 εκατομμύρια Ευρώ δάνεια σε σχέδια επιχειρήσεων που θέλουν να κάνουν επενδύσεις.
Τη σχεδιαζόμενη τουρκική οικονομική διείσδυση στην...
Ελλάδα αποκαλύπτει με πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα Hürriyet.
‘Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα έχει δημιουργήσει σχέδιο «οικονομικής ενίσχυσης» της Ελλάδας. Το σχέδιο αυτό παρουσιάστηκε στις ελληνικές αρχές.
Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό η τουρκική τράπεζα «Ζiraat Bank» η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα μας με υποκαταστήματα της στην Αθήνα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Ρόδο θα χορηγήσει 50 εκατομμύρια Ευρώ δάνεια σε σχέδια επιχειρήσεων που θέλουν να κάνουν επενδύσεις.
Μόνο που σύμφωνα με τον δημοσίευμα η εφαρμογή του σχεδίου θα ξεκινήσει από τη δυτική Θράκη, που αν και σύμφωνα με την Hürriyet τα δάνεια θα χορηγηθούν ανεξαρτήτως σε όλους «χωρίς να υπάρχει διάκριση Τούρκων η Ελλήνων» , είναι ένα παράδειγμα πως προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η Τουρκία την κρίση στη χώρα μας για να ενισχύσει οικονομικά τους Μουσουλμάνους της Θράκης.
Η Ηürriyet αναφέρει  πως το σχέδιο της τουρκικής πρεσβείας δόθηκε  προς εξέταση στις ελληνικές αρχές και οι πρώτες αντιδράσεις που ελήφθησαν «ήταν θετικές».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: