Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Οργή Κούρδων κατά Γαλλίας για το φόνο ακτιβιστών


Το κουρδικό κόμμα ΒDP ζητεί εξηγήσεις από το Παρίσι για τη δολοφονία τριών ακτιβιστριών στη γαλλική πρωτεύουσα. Βρέθηκαν νεκρές με μια σφαίρα στο κεφάλι!

Το κυριότερο...
κουρδικό κόμμα στην Τουρκία αξίωσε να του δοθούν άμεσες εξηγήσεις από τη Γαλλία, μετά τη δολοφονία στο Παρίσι τριών Κούρδων ακτιβιστριών και κάλεσε να γίνουν διαδηλώσεις κατά της «σφαγής» αυτής.
«Αναμένουμε από τη Γαλλία να μας δώσει άμεσα διευκρινήσεις για τη δολοφονία αυτή, οι οποίες δεν θα χωρούν καμία αμφισβήτηση», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο συμπροεδρεύων του Κόμματος για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία (BDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς.
«Θέλουμε να είμαστε βέβαιοι πως οι έρευνες για τις επιθέσεις αυτές, που πραγματοποιήθηκαν σε μία από τις πιο ζωντανές ζώνες του Παρισιού δεν πρόκειται να θαφτούν», προστίθεται στο κείμενο.
Ο Ντεμιρτάς κάλεσε επίσης όσους υποστηρίζουν, ή εκφράζουν συμπάθεια, στον κουρδικό σκοπό να διαδηλώσουν «σε όλα τα σημεία όπου βρίσκεται κουρδικός πληθυσμός» για να «αφορίσουν την σφαγή».
Ο επικεφαλής του BDP αντέδρασε επίσης έντονα στις δηλώσεις του αντιπροέδρου του κυβερνώντος ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην Τουρκία Χουσεΐν Τσελίκ, ο οποίος υπαινίχθηκε το ενδεχόμενο «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» μέσα στους κόλπους του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ).
«Ενώπιον αυτής της στάσης, έρχομαι να θέσω την ακόλουθη ερώτηση: είμαστε βέβαιοι πως όσοι διατυπώνουν αυτήν την ερώτηση δεν είναι εκείνοι που σχεδίασαν αυτή τη σφαγή; Μήπως αυτός αποτελεί τον λόγο για την σπουδή τους αυτή;», αναρωτήθηκε ο Ντεμιρτάς στον λογαριασμό του στο Τwitter.
Ο Ντεμιρτάς κι η συμπροεδρεύουσα Γκιουλτάν Κιζανάκ πρόκειται να μεταβούν στο Παρίσι για να παραστούν στην κηδεία των τριών δολοφονημένων γυναικών και να έλθουν σε επαφή με την γαλλική κυβέρνηση, προστίθεται στην ανακοίνωση του ΒDP.
Τρεις Κούρδισσες ακτιβίστριες βρέθηκαν νεκρές με μία σφαίρα στο κεφάλι η καθεμιά χθες τη νύκτα μέσα στα γραφεία κουρδικής ένωσης στο Παρίσι. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται και η Σακίν Τζανσίζ, ιδρυτικό μέλος το 1978 του ΡΚΚ, που θεωρείται από την Άγκυρα τρομοκρατική οργάνωση.

http://www.trelokouneli.gr/orgi-kourdon-kata-gallias-gia-to-fono-aktibiston/

Δεν υπάρχουν σχόλια: