Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Γ.Ραγκούσης: «Την Ελλάδα την οδήγησαν στο ΔΝΤ αυτοί που την χρεοκόπησαν»


  Σαφείς αιχμές κατά της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αφήνει ο Γιάννης Ραγκούσης αναφορικά με τις καταστάσεις που οδήγησαν τη χώρα στο...
μνημόνιο, την Τρόικα και το ΔΝΤ.

  Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ σε δήλωσή του τονίζει ότι για την προσφυγή στο μνημόνιο ευθύνονται εκείνοι που τη χρεοκόπησαν βάζοντας στο κάδρο των ευθυνών την κυβέρνηση Καραμανλή, εκείνους που «επί χρόνια 35 της μεταπολίτευσης λεηλατούσαν τα δημόσια ταμεία και υπερχρέωναν τις νέες γενιές», τους βουλευτές που χάριζαν χρέη επιχειρήσεων για να έχουν την εύνοια των τοπικών ψηφοφόρων.

  Αφήνει ακόμη υπόνοιες και για τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και για υποθέσεις όπως εκείνη του Ακη Τσοχατζόπουλου.

  Σημειώνει ότι ο ίδιος ήταν αντίθετος με την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ όταν δεν υπήρχε κανένας θεσμός στην Ε.Ε. Ωστόσο παραμένει απολύτως σύμφωνος με την «μοναδική εφικτή λύση του ευρωπαϊκού τριμερούςμηχανισμού στήριξης».

  Ο Γιάννης Ραγκούσης αφήνει αιχμές και για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας «Προσωπικά ποτέ δεν ζήτησα υποκριτικά συγγνώμη γι αυτήν την απόφαση, όπως έκανε η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τον Απρίλιο του 2012 εκμηδενίζοντας κάθε ίχνος πολιτικής αξιοπιστίας που της είχε απομείνει».

  «Με το μνημόνιο συμφώνησα. Όμως ποτέ δε συμφώνησα οι μισθοί και οι συντάξεις που περικόπηκαν να μεταβιβαστούν στους προσωπικούς λογαριασμούς των επιχειρηματιών» καταλήγει ο Γιάννης Ραγκούσης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: