Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Σουμπερίτες και Πουλικοί. Οι έλληνες φιλοναζί που αιματοκύλησαν τη Μακεδονία


Σουμπερίτες και Πουλικοί. Οι έλληνες φιλοναζί που αιματοκύλησαν τη Μακεδονία
Σάββατο 19 Ιανουαρίου, 18.10 στη «Μηχανή του Χρόνου», ΝΕΤ

Μια πολύμηνη έρευνα για το σκοτεινό πρόσωπο των δοσιλόγων.
---------------------------------------------------------------------------
Μια αποκαλυπτική έρευνα της  «Μηχανής του Χρόνου» για την εγκληματική  δράση της ομάδας του  Γερμανού...
εγκληματία Φρίτς Σούμπερτ και των  Ελλήνων συνεργατών του στη Μακεδονία. Μια αιματοβαμμένη πορεία  στην κατεχόμενη Ελλάδα,  που ξεκίνησε με πρόσχημα  το κυνήγι  των ανταρτών  και στο όνομα του Χίτλερ ξεκλήρισε δεκάδες οικογένειες και ολόκληρες περιοχές.

Πρωταγωνιστής είναι ο Επιλοχίας του Γερμανικού Στρατού Φριτς Σούμπερτ. Η εκπομπή φωτίζει τη μετακίνηση του «Σώματος Κυνηγών» στη Μακεδονία, όπου συνέχισε την αιμοσταγή του δράση. Και εκεί έκανε αδιανόητα εγκλήματα  και άφησε τη σφραγίδα του στα γερμανικά αντίποινα στο Ασβεστοχώρι, στο ολοκαύτωμα του Χορτιάτη και στις θηριωδίες στην πόλη των Γιαννιτσών. 

Η «Μηχανή του Χρόνου» φωτίζει  ακόμη τον ρόλο του απότακτου συνταγματάρχη του ελληνικού στρατού Γεωργίου Πούλου, ο οποίος όχι μόνο συνεργάστηκε με τους Σουμπερίτες, αλλά με έδρα την Κρύα Βρύση Πέλλας δημιούργησε δικό του στρατό στην υπηρεσία του Χίτλερ διαπράττοντας σωρεία εγκλημάτων κατά αμάχων. Είναι ένα ακόμα σκοτεινό κομμάτι δοσιλογισμού  στο οποίο πήραν μέρος Έλληνες εθελοντές, αλλά και βίαια στρατολογηθέντες πολίτες  

Η έρευνα επιχειρεί να καταγράψει αυτούς που συμμετείχαν στις δολοφονικές ομάδες, τα κίνητρα της συμμετοχή τους καθώς και το τέλος των ίδιων και των αδίστακτων διοικητών τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: