Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Η παρουσία των ΗΠΑ «ενισχύεται» παγκοσμίως


Σύμφωνα με τον αμερικανικό τύπο  το υπουργείο Άμυνας έχει σχεδιάσει ένα "φιλόδοξο" σχέδιο για τη «συναρμολόγηση» ενός παγκόσμιου δικτύου...
στρατιωτικής κατασκοπείας το οποίο θα ανταγωνίζεται την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) σε μέγεθος και δράση ,αναφέρει η εφημερίδα Washington Post .
Σύμφωνα με την  εφημερίδα το πρόγραμμα έχει ως στόχο να μετατρέψει την υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (DIA) σε μια «παγκόσμια υπηρεσία» με επικέντρωση  στις «αναδυόμενες απειλές»  ευθυγραμμιζόμενη πλήρως στην δομή και στον τρόπο δράσης  περισσότερο με τη CIA δημιουργώντας παράλληλα «ειδικές» εξειδικευμένες στρατιωτικές μονάδες καταδρομών.
Η εφημερίδα ανέφερε ότι η DIA θα «εξαπολύσει» παγκοσμίως  περισσότερους από  1.600 «πράκτορες» στρατιωτικών πληροφοριών και όχι μόνο σε όλο τον κόσμο. Η έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι ο αριθμός αυτός  αντιπροσωπεύει ένα  «άνευ προηγουμένου σύνολο» για έναν οργανισμό του οποίου η παρουσία στο εξωτερικό αριθμούσε τριψήφια νούμερα τα τελευταία έτη. Το σύνολο των πρακτόρων που θα «δρουν» παγκοσμίως θα περιλαμβάνει και τους στρατιωτικούς ακολούθους καθώς και άλλους υπαλλήλους .
Σύμφωνα με την έκθεση,  οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν  ότι " στόχος" της υπηρεσίας αποτελεί η ανάπτυξη μιας νέας γενιάς  παράνομων εργατών παγκοσμίως η οποία  θα  πραγματοποιηθεί  κατά τη διάρκεια μιας πενταετίας.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του αμερικανικού ΥΠΑΜ  οι «στρατιωτικοί» «πράκτορες» θα εκπαιδευτούν από τη CIA, αλλά θα «υπακούουν» μόνο στο υπουργείο Άμυνας.
Η εφημερίδα Washington Post αναφέρει ότι η «κορυφή των προτεραιοτήτων συλλογής στρατιωτικών πληροφοριών»  του Πενταγώνου αποτελούν οι  ισλαμικές ένοπλες ομάδες στην Αφρική, οι παράνομες μεταφορές όπλων από τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν, καθώς και η ταχεία αναβάθμιση των κινεζικών ΕΔ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr             

Δεν υπάρχουν σχόλια: