Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΔΕΘ, HELEXPO ΚΑΙ ΟΠΕ


Καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημόσιων φορέων προωθεί η κυβέρνηση. Όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μ. Βολουδάκης βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης ο κατάλογος των πρώτων 20 φορέων. Πρόκειται για τον... 
πρώτο πιλοτικό κατάλογο, αλλά για να οριστικοποιηθεί θα πρέπει να προηγηθούν οι διαβουλεύσεις στα αρμόδια υπουργεία. Ο συγκεκριμένος κατάλογος, εάν υπάρξει σύντομα συναπόφαση των υπουργείων, μπορεί και να ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια συγχώνευσης ή κατάργησης, καταρχήν ενοποιούνται ομοιογενείς φορείς. Κατά δεύτερον, η συγχώνευση ή κατάργηση θα αξιολογηθεί με κριτήριο το κόστος για το φορολογούμενο σε άμεση εξάρτηση με την χρησιμότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Όπως σημείωσε ο κ. Βολουδάκης «είναι προφανές ότι θα καταργηθούν φορείς όπου γίνεται σπατάλη και η συγχώνευση άλλων θα γίνει κατά τρόπο, ώστε να μη χαθεί η παρεχόμενη υπηρεσία».
Σύμφωνα με πληροφορίες προωθείται η δημιουργία φορέα εξωστρέφειας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, όπου θα συγχωνευθούν η ΔΕΘ η HELEXPO και ο ΟΠΕ. Στόχος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι ο φορέας αυτός να λειτουργήσει ως μοχλός προώθησης των εξαγωγών των ελληνικών επιχειρήσεων και των ελληνικών προϊόντων, καθώς με την κίνηση αυτή θα επιτευχθεί, όπως υποστηρίζουν στην κυβέρνηση, τόσο η συνέργεια όσο και η οικονομία κλίμακος.



http://fimotro.blogspot.gr/2012/07/helexpo.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: