Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...

Μήνυμα προς τους νέους της Ισπανίας που πλήττονται από την ανεργία σε ποσοστό 50%- όπως και στην Ελλάδα- να μεταναστεύσουν στη Γερμανία για ένα καλύτερο μέλλον, απευθύνει το Βερολίνο.
Όπως σημειώνει η Deutsche Welle, αυτόν και ... 


άλλους τρόπους για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ισπανία θα εξετάσουν σήμερα η Γερμανίδα Υπουργός Παιδείας Ανέτε Σαβάν με τον Ισπανό ομόλογο της Χοσέ Ιγνάθιο Βερτ Ορτέγα στη διάρκεια της γερμανο-ισπανικής διάσκεψης για την εκπαίδευση, στη Στουτγάρδη.
Στοιχεία του γερμανικού Υπουργείου Παιδείας  δείχνουν ότι η ανεργία των νέων στην Ευρώπη έχει φθάσει το 25%. Στην Ισπανία το ποσοστό έχει ανέλθει  στο 50%.
Η συνεργασία Γερμανίας-Ισπανίας στοχεύει στην καταπολέμηση της ανεργίας μεταξύ των νέων στην Ισπανία δίνοντας τους προοπτικές εργασίας σε χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά.
Κρίνοντας από το μέγεθος της οικονομικής κρίσης στην Ισπανία, είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν οι νέοι της Ισπανίας θα έχουν προοπτικές εργασίας στη χώρα τους τα επόμενα χρόνια. Κάτι φυσικά που ισχύει και για τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία.



http://fimotro.blogspot.gr/2012/07/blog-post_5759.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: