Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

"ΕΚΑΨΕ" ΑΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ Ο ΕΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΖΗΓΡΑΣ

Επιβαρυντική για τον Άκη Τσοχατζόπουλο ήταν η πολύωρη απολογία που έδωσε στον ανακριτή της υπόθεσης, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας.
Ο επιχειρηματίας (συγκατηγορούμενος του πρώην... 


υπουργού) φέρεται, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, να έδωσε επιβαρυντικά στοιχεία, όχι μόνο για τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης, αλλά και για άλλα πρόσωπα, τα οποία έως στιγμής δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες.
Κατά την 9ωρη παραμονή του στο γραφείο του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο Νίκος Ζήγρας φέρεται όχι μόνο να επιβεβαίωσε τα στοιχεία της ανάκρισης, αλλά και να έδωσε πολύ σημαντικές πληροφορίες για το ρόλο προσώπων στη διαδρομή των «μαύρων χρημάτων» από εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς και να παραδέχθηκε ότι πράγματι διαχειριζόταν, μέσω εξωχώριων (off shor) εταιρειών, χρήματα του Άκη Τσοχατζόπουλου, έως το 2004.
Σύμφωνα με πληροφορίες, o κατηγορούμενος υποστήριξε επίσης ότι γνώριζε πως τα χρήματα αυτά ήταν «μαύρα», χωρίς όμως να γνωρίζει λεπτομέρειες για την προέλευση τους. Φέρεται, επίσης, να είπε ότι μετά το 2004, τον ρόλο του ανέλαβε ο επίσης κρατούμενος για την ίδια υπόθεση, επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.
Ο Νίκος Ζήγρας αναφέρθηκε ακόμη στον ρόλο προσώπων, ήδη γνωστών στην ανάκριση από τις υποθέσεις των TOR M1 και των υποβρυχίων, αλλά και άλλων που δεν έχουν αντιμετωπίσει κατηγορίες. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι έδωσε στοιχεία συγκεκριμένου κρατικού αξιωματούχου, γνωστού στις δικαστικές Αρχές, αλλά δεν έχει κληθεί ποτέ.
Φέρεται, ακόμη, να είπε ότι την πρώτη φορά που ήρθε στον ανακριτή δεν θέλησε να μιλήσει γιατί είχε δεχθεί λάθος συμβουλές, ενώ τώρα δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των ανακριτών, προσβλέποντας σε θετική έκβαση της αίτησης αποφυλάκισης, που έχει υποβάλει.
Αναφερόμενος στην προφυλακισμένη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, είπε ότι δεν είχε πολλές σχέσεις μαζί της, αλλά εκτίμησε ότι η κ. Σταμάτη πρέπει να γνώριζε πολλά, γιατί «ο Άκης της έλεγε τα πάντα».http://fimotro.blogspot.gr/2012/07/blog-post_214.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: