Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: "Νέο μνημόνιο & πρωθυπουργός της δραχμής ο Σαμαράς οσονούπω"


Επίθεση σε όλα τα μέτωπα, με σκοπό, αφενός να μην αφήσει κανένα περιθώριο ελιγμών στην κυβέρνηση και, αφετέρου να εμπεδωθεί για τα καλά η αίσθηση ότι ανταποκρίνεται στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει σημάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες και είναι αποφασισμένος να συνεχίσει ακόμα και τις καυτές μέρες του καλοκαιριού.
Καταλύτη των εξελίξεων η ηγεσία του κόμματος θεωρεί την έλευση της τρόικας στην Αθήνα και την...
απαίτησή της για απαρέγκλιτη τήρηση όλων των δεσμεύσεων και παρά την προσδοκία της σημερινής κυβέρνησης ότι οι ελεγκτές θα κάνουν κάπως τα «στραβά μάτια» για τις αποκλίσεις του φετινού προϋπολογισμού.
Για την Κουμουνδούρου το κυβερνητικό αδιέξοδο είναι πλέον δεδομένο. Ανώτερα κομματικά στελέχη εκτιμούν ότι τελικά και παρά τις φραστικές διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών εταίρων, και επιπλέον έκτακτα  μέτρα θα ληφθούν εντός του 2012 και οριζόντιες περικοπές θα γίνουν, αφού περιθώρια για ισοδύναμα μέτρα, δεν υπάρχουν μεγάλα. «Εάν υπήρχαν ισοδύναμα, θα τα είχαν βρει από τον Μάρτιο, που υπέγραφαν το δεύτερο μνημόνιο» λένε χαρακτηριστικά. Θεωρούν δε ότι προετοιμάζεται τρίτο μνημόνιο, πιο επαχθές από τα δύο πρώτα.
Η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να πάει σε ολική ρήξη με την κυβέρνηση και την τρόικα, χωρίς καμία παρερμηνεία στη στάση του. Γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε να συναντηθεί με την τρόικα, με την επισήμανση, όπως ο ίδιος ανέφερε ότι «δεν έχει κανένα νόημα η συνάντηση και η συζήτηση μαζί τους». 
Είναι χαρακτηριστικό ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει την παραμικρή κίνηση της κυβέρνησης αναπάντητη και το βράδυ της Τετάρτης επιτέθηκε ευθέως στον Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο, ο εκπρόσωπος τύπου Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι μας οδηγεί στη δραχμή! «Αυτό το οποίο ξορκίζει και χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, φαίνεται πως θα είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί η μνημονιακή συγκυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς πολύ σύντομα θα γίνει ο πρωθυπουργός της δραχμής» ήταν η δήλωσή του.
Έναν πρώτο σοβαρό υπαινιγμό περί εξόδου από το ευρώ με την εφαρμογή αυτής της πολιτικής τον είχε αφήσει νωρίτερα και ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε ότι «ο παραλογισμός του μνημονίου μας οδηγεί  στη χρεοκοπία και εκτός ευρωζώνης. Αν αυτό επιθυμεί η Μέρκελ να μας το πει η ίδια και όχι δια στόματος του κ. Τόμσεν».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: