Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

«Η Γερμανία κερδίζει πολλά από την Ευρώπη, αλλά την υπερασπίζεται λίγο»


Η Γερμανία δεν είναι δεσμευμένη όσο χρειάζεται στην υπεράσπιση της Ευρωζώνης. Αυτό υποστήριξε, σε δηλώσεις της που προκαλούν αίσθηση, η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης – αρμόδια για τη Δικαιοσύνη, Βίβιαν Ρέντινγκ, απευθυνόμενη στους ηγέτες της οικονομίας όσο και τους....


πολιτικούς, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στο τεύχος του οικονομικού περιοδικού manager που κυκλοφορεί αύριο.

«Από μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις και την ηγεσία τους αναμένω πολύ περισσότερες δημόσιες δηλώσεις για την Ευρώπη» διότι το Βερολίνο «αποκομίζει τεράστια οφέλη από την ενιαία εσωτερική αγορά και από τη νομισματική ένωση» φέρεται να δήλωσε η Ρέντινγκ.

Η Επίτροπος Ρέντινγκ λέει επίσης ότι την εκπλήσσει ο δημόσιος διάλογος στη Γερμανία για τη μέλλουσα τραπεζική ένωση και για τη θέσπιση ενός μηχανισμού εγγυήσεων στο χρηματοπιστωτικό τομέα, προς χρήση από τα 17 μέλη της ευρωζώνης. Τόνισε ότι η χώρα της συνεισφέρει αναλογικά στα κοινοτικά ταμεία -ανά κάτοικο- «δύο φορές περισσότερο σε σχέση με τη Γερμανία» για να ξεπεραστεί η κρίση χρέους.

Αυτό «είναι φυσικό, εμείς οι Λουξεμβούργιοι κατανοούμε απολύτως την έννοια της αλληλεγγύης στους κόλπους της ΕΕ» ανέφερε η Ρέντινγκ, κάνοντας έναν έμμεσο αλλά σκληρό υπαινιγμό για την οικονομική και πολιτική ηγεσία της Γερμανίας, όπως σημείωσαν αναλυτές. «Ας μην λησμονούν οι Γερμανοί πόσο τούς βοήθησε η ΕΕ στη διαδικασία της επανένωσης της Γερμανίας» υπογραμμίζει εξάλλου στο ίδιο πνεύμα η Επίτροπος Ρέντινγκ.

«Χωρίς αμοιβαία εμπιστοσύνη, δεν μπορεί να επιλυθεί η παρούσα κρίση χρέους» συνεχίζει η Ρέντινγκ. «Δεν μπορεί να επιλυθεί μόνον με πνεύμα επιβολής τιμωρητικών κυρώσεων … εμμένοντας στο να αρνείται την αμοιβαιοποίηση του χρέους στην ευρωζώνη» τονίζει η Επίτροπος.

ΠΗΓΗ: 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: