Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Πώς να κάνετε σωστά έλξεις απ' το μονόζυγο

Πώς να κάνετε σωστά έλξεις απ' το μονόζυγο
Ακόμη πιο αποτελεσματική άσκηση για τους δικεφάλους από το σήκωμα της μπάρας είναι οι έλξεις από το μονόζυγο.
Εκτός από τους δικεφάλους, οι έλξεις γυμνάζουν και τους πλάγιους ραχιαίους. Και το μονόζυγο είναι ένα όργανο γυμναστικής που πολύ εύκολα μπορείτε να προσαρμόσετε στο κούφωμα μιας πόρτας στο σπίτι.

Προετοιμασία: 
Με τις παλάμες να δείχνουν προς τα πίσω και τα χέρια σας σηκωμένα στο πλάτος των ώμων σας πιάνετε το μονόζυγο. Τεντώνετε στο έπακρο όλο σας το κορμί, κρεμασμένοι από τα χέρια σας. Σταυρώνετε τα πόδια σας πίσω και προσπαθείτε να μην κάντε κούνια-μπέλα.
Εκτέλεση:
Δίνετε δύναμη στους δικεφάλους και ανεβάζετε όλο σας το κορμί ως το σημείο που το πηγούνι σας έχει πια ξεπεράσει το ύψος του μονόζυγου. Κατεβαίνετε στην αρχική θέση σιγά-σγιά, χωρίς να κάνετε κούνια-μπέλα...
Εναλλακτικά:
Σε πολλά γυμναστήρια υπάρχουν όργανα που επιτρέπουν την στάση "σφυρί". Οι παλάμες σας, δηλαδή, πιάνουν δύο κάθετες προς το σώμα σας λαβές και όχι ένα μονόζυγο. 
Αν σας φαίνεται ακατόρθωτο να κάνετε έστω και μία έλξη (δεν είναι εύκολο για κάποιον αγύμναστο), τότε βρείτε κάποιον να σας βοηθήσει ή πατήστε σε ένα πάγκο. Βρεθείτε στην τελική θέση, με το πηγούνι πάνω από το μονόζυγο. Και από εκεί προσπαθήστε να κατεβείτε σιγά σιγά μέχρι το σημείο που θα κρέμεστε από τα χέρια σας (ο βοηθός σας δεν θα πρέπει να σας κρατάει και στο κατέβασμα!).

Δεν υπάρχουν σχόλια: