Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Τουριστικοί πράκτορες: Δώστε βίζα για να αυξηθεί ο τουρισμός


Μέτρα για την διευκόλυνση της έκδοσης ταξιδιωτικής visa ζητά με ανοικτή επιστολή του ο πρόεδρος του συνδέσμου τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι συνέπειες από την αναμενόμενη μείωση του τουριστικού ρεύματος από τις χώρες της.....
Δυτικής Ευρώπης. Ειδικότερα, προτείνεται η δημιουργία και λειτουργία μιας ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής πλατφόρμας (electronic data base for e-visas), στην οποία οι tour operators και τα τουριστικά γραφεία της Ευρώπης θα καταχωρούν τα στοιχεία των πελατών τους, οι οποίοι έχουν αγοράσει εκδρομές και επιθυμούν να επισκεφθούν την Ε.Ε.

Στην πλατφόρμα θα έχουν πρόσβαση όλες οι Πρεσβείες και τα Προξενεία των χωρών μελών της Ε.Ε, στα οποία απευθύνονται οι δυνητικοί τουρίστες και έτσι θα επαληθεύονται εύκολα και γρήγορα όσοι ταξιδεύουν οργανωμένα, με επιβεβαιωμένες κρατήσεις, μέσω τουριστικών γραφείων.

Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται ήδη στην Πολωνία, επ΄ ευκαιρία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου που θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία και στην Ουκρανία.

Πέρα όμως από την παραπάνω λύση, οι φορείς του τουρισμού ζητούν να σταματήσουν οι προσωπικές συνεντεύξεις, γιατί μόνο οι άνεργοι έχουν το χρόνο να το κάνουν και να σταματήσουν τα Προξενεία να ζητάνε επίσημη μετάφραση των εγγράφων στην αγγλική γλώσσα.

Παράλληλα θα πρέπει να επεκταθεί άμεσα το δίκτυο γραφείων εξωτερικών παροχών (Visa centers). Τον τελευταίο καιρό, για παράδειγμα, υπάρχει μεγάλη ζήτηση από την Τουρκία, την Ινδία (Βομβάη, Μπαγκαλόρ, Κοτσίν, Τσενάι), την Κίνα (Κουάν Τσου) και την Ταϋλάνδη (Τσάι Μάι).

Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/03/blog-post_9256.html#ixzz1qL82UJUB

Δεν υπάρχουν σχόλια: