Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Μεγάλη Βδομάδα με …μεγάλη πτώση θερμοκρασίας και βροχές

«Συννεφιασμένος», κυριολεκτικά και μεταφορικά, θα είναι ο καιρός τηΜεγάλη Εβδομάδα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά τα βόρεια και το βράδυ στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί μέχρι 7 μποφόρ στα δυτικά και νότια πελάγη.
Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση για τη Μ. Δευτέρα:
 Αττική
Καιρός: νεφώσεις. Από το μεσημέρι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: αρχικα ασθενείς και από το μεσημέρι βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.  
Θεσσαλονίκη
Καιρός: παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και τοπικά θα είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα το απόγευμα και από τα βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις. Βαθμιαία θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Το απόγευμα στις νοτιότερες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι 3 με 5 και από το απόγευμα 6 μποφόρ. Στα νότια αρχικά νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες από το μεσημέρι βαθμιαία θα ενταθούν και τοπικά θα είναι ισχυρές. Άνεμοι: δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες το απόγευμα στα Δωδεκάνησα τοπικά θα είναι ισχυρές. Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί, νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: