Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

Μεζονέτες δίπλα στο κύμα σε Ελληνικό & Άγιο Κοσμά-"Κούρεμα" 5 μέτρων στα κτίρια

Οι μεζονέτες δίπλα στο κύμα περιλαμβάνονται τελικά στο σχέδιο αξιοποίησης του Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά, όπως προκύπτει από τροπολογία που κατέθεσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου.

Έτσι, αφού πρώτα μάθαμε από τον Ισπανό αρχιτέκτονα Αθεμπίγιο πως το Ελληνικό μπορεί να μετατρέψει την Αθήνα σε Σιγκαπούρη, μετά πληροφορηθήκαμε από τη...

διοίκηση της Ελληνικό Α.Ε. πως υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης του πρώην αεροδρομίου στα πρότυπα του Μονακό και τώρα διαπιστώνουμε πως στην κυβέρνηση ονειρεύονται θέρετρα για ηλικιωμένους τουρίστες στα πρότυπα της Φλόριντας.

Η τροπολογία στο σχέδιο νόμου για το Ελληνικό και το σχέδιο Ήλιος προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και προέδρου της διακομματικής επιτροπής για την προστασία του περιβάλλοντος Κ. Καρτάλη.

Προβλέπει πως «επιτρέπονται επίσης και οι χρήσεις αμιγούς κατοικίας σε ποσοστό που δεν μπορεί να υπερβαίνει το 40% της συνολικής έκτασης του παράκτιου μετώπου», καθώς και ότι «στις περιοχές αμιγούς κατοικίας ο συντελεστής δόμησης που καθορίζεται από την πολεοδομική μελέτη δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος του 0,6».

Ο Κ. Καρτάλης χαρακτήρισε μεγάλο λάθος την τροπολογία και ρώτησε τον κ. Παπακωνσταντίνου τι μεσολάβησε από την περασμένη Παρασκευή, οπότε και ολοκληρώθηκε η δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου, μέχρι σήμερα. Ο υπουργός απάντησε πως η τροπολογία ζητήθηκε από το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), ώστε να υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής οικισμού στα πρότυπα του Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Αργά χθες το βράδυ το υπουργείο Περιβάλλοντος προχώρησε σε αλλαγές οι οποίες επιβάλλουνανώτατο ύψος 11 μέτρων για τις κατοικίες στην περιοχή αμιγούς κατοικίας, ενώ τα υπόλοιπα κτίρια θα μπορούν να έχουν ύψος μέχρι 16 μέτρα.

«Προσθέτετε 300.000 τετραγωνικά μέτρα στην παραλία του Αγίου Κοσμά ή διαφορετικά 400 πολυκατοικίες ή 1.000 μεζονέτες. Με συγχωρείτε, αλλά δρομολογήσατε μια πολύ εσφαλμένη προσέγγιση και τελείως διαφορετική από αυτήν που είχαμε συζητήσει στην επιτροπή. Σας παρακαλώ να μας πείτε αν αυτή η διάταξη σας ήρθε απ' έξω και να μας εξηγήσετε ποια επενδυτική προοπτική σας ώθησε να προσθέσετε αυτήν τη διάταξη», είπε ο Κ. Καρτάλης.

Η εκτελεστική επιτροπή του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε τη Δευτέρα να παρατείνει για τις 17 Απριλίου (από τις 30 Μαρτίου) την προθεσμία εκδήλωσης προκαταρκτικού ενδιαφέροντος για το Ελληνικό. Ως δικαιολογία για την παράταση χρησιμοποιήθηκε το ενδιαφέρον διεθνών ομίλων οι οποίοι είχαν ζητήσει σειρά διευκρινίσεων.

Οι απαντήσεις σε ορισμένα από τα ερωτήματα απαιτούν τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και γι' αυτόν τον λόγο υπήρξε παράταση κατά δύο εβδομάδες, λένε στο ταμείο. Στην πραγματικότητα, δεν μπορεί να εκδηλωθεί ούτε καν το προκαταρκτικό ενδιαφέρον σοβαρών επενδυτών, όταν το νομοσχέδιο για το Ελληνικό βρίσκεται ακόμα υπό επεξεργασία.  http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/687057/Article.aspx 

Δεν υπάρχουν σχόλια: