Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012 - 09:52 "Στέλνουμε άμεσα κωδικούς του taxis σε 750.000 μισθωτούς"

Περισσότερες από 750.000 συστημένες επιστολές με κλειδάριθμους πρόσβασης στο taxisnet θα  αποστείλει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σε ισάριθμους φορολογούμενους, κυρίως μισθωτούς με ετήσιο εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ. 

Αυτό γνωστοποίησε μιλώντας στο...

CapitalTV και στον Σπύρο Δημητρέλη ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης. Οι επιστολές και οι κλειδάριθμοι που θα αποσταλούν εντάσσονται στη προσπάθεια που καταβάλει και φέτος η ΓΓΠΣ για την αύξηση του αριθμού των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβληθούν μέσω του διαδικτύου στα  τέσσερα εκατομμύρια, από περίπου δυο εκατομμύρια που υποβλήθηκαν το 2011. 

Οι 750.000 φορολογούμενοι είναι κυρίως μισθωτοί οι οποίοι δεν έχουν πιστοποιηθεί στο taxisnet και προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία της επίσκεψης στην εφορία για την προμήθεια των κλειδάριθμών, οι τελευταίοι θα τους αποσταλούν απευθείας από τη ΓΓΠΣ. Σημειώνεται ότι από φέτος η υποβολή της φορολογικής δήλωσης μέσω ίντερνετ γίνεται υποχρεωτική για όλους τους φορολογούμενους με ετήσιο εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ. Εξαιρούνται, ωστόσο, οι συνταξιούχοι.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: