Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Τα 10 με 15 δισεκατομμύρια δολάρια φτάνουν τα κέρδη από την παράνομη υλοτομία, σύμφωνα με νέα μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας. Στη μελέτη, με τίτλο «Δικαιοσύνη για τα Δάση», η Παγκόσμια Τράπεζα επισημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της λαθροϋλοτομίας διεξάγεται από το.... οργανωμένο έγκλημα και ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων καταλήγει στα χέρια διεφθαρμένων αξιωματούχων. Από τη δράση των λαθροϋλοτόμων πλήττονται κατά κύριο λόγο η Ινδονησία, η Μαδαγασκάρη και οι χώρες της Δυτικής Αφρικής. Οι συντάκτες της μελέτης προτρέπουν τους χορηγούς να χρηματοδοτούν προγράμματα που ενισχύουν την επιβολή της νομοθεσίας και βοηθούν τις Αρχές να καταπολεμήσουν το εμπόριο παράνομης ξυλείας. «Πρέπει να πολεμήσουμε το οργανωμένο έγκλημα της λαθροϋλοτομίας με τον ίδιο τρόπο που πολεμούμε το εμπόριο ναρκωτικών και τα κυκλώματα εκβιαστών», δήλωσε ο Jean Pesme, διευθυντής του Τμήματος για την Ακεραιότητα των Χρηματοπιστωτικών Αγορών. Σύμφωνα με τη μελέτη, κάθε δευτερόλεπτο οι λαθροϋλοτόμοι καταστρέφουν δασική έκταση στο μέγεθος ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου. econews.gr Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/03/10_22.html#ixzz1prX1yKws


Τα 10 με 15 δισεκατομμύρια δολάρια φτάνουν τα κέρδη από την παράνομη υλοτομία, σύμφωνα με νέα μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας. Στη μελέτη, με τίτλο «Δικαιοσύνη για τα Δάση», η Παγκόσμια Τράπεζα επισημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της λαθροϋλοτομίας διεξάγεται από το....
οργανωμένο έγκλημα και ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων καταλήγει στα χέρια διεφθαρμένων αξιωματούχων. Από τη δράση των λαθροϋλοτόμων πλήττονται κατά κύριο λόγο η Ινδονησία, η Μαδαγασκάρη και οι χώρες της Δυτικής Αφρικής.

Οι συντάκτες της μελέτης προτρέπουν τους χορηγούς να χρηματοδοτούν προγράμματα που ενισχύουν την επιβολή της νομοθεσίας και βοηθούν τις Αρχές να καταπολεμήσουν το εμπόριο παράνομης ξυλείας. «Πρέπει να πολεμήσουμε το οργανωμένο έγκλημα της λαθροϋλοτομίας με τον ίδιο τρόπο που πολεμούμε το εμπόριο ναρκωτικών και τα κυκλώματα εκβιαστών», δήλωσε ο Jean Pesme, διευθυντής του Τμήματος για την Ακεραιότητα των Χρηματοπιστωτικών Αγορών.

Σύμφωνα με τη μελέτη, κάθε δευτερόλεπτο οι λαθροϋλοτόμοι καταστρέφουν δασική έκταση στο μέγεθος ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου.
econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: