Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Sinn (Ιfo): Απόφαση της Ελλάδας αν θα εγκαταλείψει το ευρώ - Nα χρησιμοποιήσει τα 130 δισ. για τη μετάβαση στη δραχμή και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - Rogers: Αφήστε τη χώρα να χρεοκοπήσει


Τη θέση πως η Ελλάδα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα 130 δισ. ευρώ της νέας δανειακής σύμβασης για τη μετάβασή της στη δραχμή και την... ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού της συστήματος εξέφρασε H. W. Sinn, επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Ifo.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι απόφαση της Ελλάδας αν θα επιλέξει να εγκαταλείψει το ευρώ.
"Η συνεχιζόμενη εφαρμογή μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα μπορεί να χωρίσει τη χώρα στα δύο", εκτιμά παράλληλα ο Sinn.
"Aφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει... Θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες. Μετά όλοι θα μπορέσουν να αρχίσουν ξανά από την αρχή", τονίζει την ίδια ώρα σε νέα συνέντευξή του ο διεθνούς φήμης μεγαλοεπενδυτής και πρόεδρος της Rogers Holdings, Jim Rogers.
Σύμφωνα με τον Rogers, οι επενδυτές δεν θα πρέπει να δίνουν μεγάλη σημασία στις δράσεις των κυβερνήσεων. "Εάν η επενδυτική κοινότητα ακούει τις κυβερνήσεις, τότε δεν πρόκειται να κερδίσει χρήματα", τονίζει χαρακτηριστικά.
"Μην ακούτε τις κυβερνήσεις. Λένε ψέμματα και κάνουν λάθη", προσθέτει.
Κατά τον διάσημο μεγαλοεπενδυτή, η Ευρώπη στο σύνολό της αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. "Αν η Ευρώπη έχει προβλήματα, τότε και εμείς εδώ στις ΗΠΑ θα έχουμε προβλήματα", συνεχίζει ο Rogers.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: