Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας Έμιλ Μποκ μετά από αρκετές εβδομάδες διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα εναντίον των μέτρων λιτότητας. «Έλαβα την απόφαση να υποβάλω την παραίτηση της κυβέρνησής μου», ανακοίνωσε ο ρουμάνος Πρωθυπουργός κατά τη...

διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου η οποία μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση, προβάλλοντας ως λόγο την πρόθεσή του «να αποκλιμακώσει την πολιτική και κοινωνική ένταση στη χώρα».

«Ήλθε η στιγμή για κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις. Έλαβα την απόφαση να υποβάλω την παραίτηση της κυβέρνησής μου» είπε ο Μποκ, του οποίου η κυβέρνηση επέβαλε «πάγωμα» στις συντάξεις και μείωση 25% στους αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέσκου όρισε τον υπουργό Δικαιοσύνης της απερχόμενης κυβέρνησης Κατάλιν Πρεντόιου μεταβατικό Πρωθυπουργό, σε αντικατάσταση του Εμίλ Μποκ, ο οποίος υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του. 

Ο Κατάλιν Πρεντόιου υπήρξε μέλος του Φιλελεύθερου Κόμματος, μέχρι το 2008, οπότε παραιτήθηκε για να γίνει ανεξάρτητος βουλευτής αναλαμβάνοντας το υπουργείο Δικαιοσύνης.


http://fimotro.blogspot.com/2012/02/blog-post_2058.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: