Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ALPHA-EUROBANK

Τη συγχώνευση της Alpha και της Eurobank ενέκριναν με μεγάλη πλειοψηφία οι μέτοχοι των δύο τραπεζών, ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Στις έκτακτες και εξ αναβολής... 

συνελεύσεις της Τρίτης, ποσοστό 98,06% των παρευρισκόμενων μετόχων της Eurobank και 99,95% της Alpha Bank ψήφισαν υπέρ της συγχώνευσης που είχε ανακοινωθεί από της διοικήσεις των δύο τραπεζών τον Αύγουστο.

Μετά την αύξηση κεφαλαίου ύψους 1,25 δις ευρώ και την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 500 εκατ. ευρώ, το Εμιράτο του Κατάρ θα είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος με ποσοστό 17% νέο χρηματοπιστωτικό όμιλο που θα δημιουργηθεί, όπως σημειώνει το Reuters.

Ο πρόεδρος της Alpha Bank είχε αναφέρει στη γενική συνέλευση των μετόχων ότι η αύξηση κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2012. 

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν χάσει από τις αρχές του έτους ποσοστό 73% της χρηματιστηριακής τους αξίας εξαιτίας των απωλειών που αναμένεται να εγγράψουν από την συμμετοχή τους στην απομείωση της ονομαστικής αξίας των ελληνικών κρατικών ομολόγων κατά 50%, καθώς και των δυσμενών επιπτώσεων στο χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων λόγω της ύφεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: