Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Θύματα υποκλοπής οι αναγνώστες που συμμετείχαν σε διαγωνισμούς της Sun

Χιλιάδες αναγνώστες που είχαν συμμετάσχει σε online διαγωνισμούς της Sun ενημερώνονται τώρα από τη διεύθυνση της εφημερίδας ότι τα προσωπικά τους στοιχεία ενδέχεται να έχουν υποκλαπεί από χάκερ.

Η ανακοίνωση του εκδοτικού ομίλου...

News Corporation (ιδιοκτησίας Ρούπερτ Μέρντοχ) έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την υποκλοπή στις 18 Ιουλίου.

Στη διάρκεια της εισβολής, οι χάκερ είχαν παραποιήσει το δικτυακό τόπο αναρτώντας είδηση για τον δήθεν θάνατο του Μέρντοχ.

Φαίνεται όμως ότι οι εισβολείς δεν περιορίστηκαν εκεί. Όπως αναφέρει την Τρίτη το BBC, στο Διαδίκτυο έχουν ήδη διαρρεύσει πληροφορίες που υποκλάπηκαν από τη σκανδαλοθηρική εφημερίδα, μεταξύ άλλων οι αιτήσεις για το διαγωνισμό «Μις Σκωτία».

Οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης και άλλες προσωπικές πληροφορίες, όχι όμως και σε αριθμούς πιστωτικών καρτών ή άλλα οικονομικά δεδομένα.

Η News Corp. ζήτησε συγγνώμη από τους αναγνώστες και παρέδωσε τα διαθέσιμα στοιχεία στην αστυνομία και τον Βρετανό Επίτροπο Πληροφοριών.

Η υποκλοπή έρχεται στον απόηχο του σκανδάλου με τη News of the World, της εφημερίδας του Μέρντοχ που έκλεισε, μετά την αποκάλυψη ότι υπέκλεπτε τηλεφωνήματα διασημοτήτων και άλλων στόχων.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: