Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Λεπτή σύζυγος, ευτυχισμένος γάμος


Μια λεπτή σύζυγος έχει περισσότερες πιθανότητες να έχει έναν ευτυχισμένο γάμο. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τένεσι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ένας γάμος είναι πιο ευτυχισμένος, όταν η γυναίκα είναι πιο αδύνατη από τον άντρα της και αυτό το αποδίδουν στην ιδιαίτερη σημασία που δίνουν τα νεαρά ζευγάρια στο θέμα της εμφάνισης και ιδιαιτέρως της εμφάνισης της γυναίκας.

Η έρευνα διεξήχθη σε 169 νεόνυμφα ζευγάρια, ηλικίας κάτω των 35 ετών. Για ένα χρονικό διάστημα 4 ετών τα ζευγάρια, ανά εξάμηνο, απαντούσαν σε ένα συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο σχετικά με το γάμο τους.
Το συμπέρασμα λοιπόν ήταν πως οι άντρες που ήταν βαρύτεροι από τις συζύγους τους ήταν πιο ευτυχισμένοι σε σχέση με όσους είχαν το ίδιο ή πιο αδύνατο σώμα . Μάλιστα, η διαφορά αυτή παρέμενε αναλλοίωτη με το πέρασμα του χρόνου.
Το ίδιο ίσχυε και για τις γυναίκες, δηλαδή, όσες ήταν πιο αδύνατες από τους συζύγους τους ήταν πολύ πιο ικανοποιημένες από τον γάμο απ’ ό,τι οι υπόλοιπες.
Οι συσχετίσεις αυτές δεν άλλαξαν ακόμα και όταν οι ερευνητές συνυπολόγισαν άλλους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την ικανοποίηση από το γάμο, όπως η κατάθλιψη και η οικονομική κατάσταση του ζευγαριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: