Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Σύγχυση στη Βρετανία, έπειτα από δηλώσεις του Υφυπουργού Δικαιοσύνης


Την καθαίρεση του Υπουργού Δικαιοσύνης της Βρετανίας ζητά το βρετανικό εργατικό κόμμα, μετά τη διάκριση που έκανε μεταξύ του "σοβαρού" βιασμού και της σεξουαλικής επίθεσης που σημειώνεται σε ένα ραντεβού.
Ο Υφυπουργός εξωτερικών, έκανε τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής ραδιοφωνικής συνέντευξης, η οποία είχε ως θέμα τα σχέδια της κυβέρνησης να αυξήσει τη χρήση των ομολογιών ενοχής με αντάλλαγμα επιβολή μειωμένων ποινών σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις.


Ο Κλαρκ, τόνισε στο BBC: «Μιλάμε για σοβαρό βιασμό. Δεν πιστεύω ότι πολλοί δικαστές θα έδιναν μόνο πέντε χρόνια, για βιασμό, πραγματικά η ποινή πρέπει είναι μεγαλύτερη. Για έναν σοβαρό βιασμό με πολλή βία και χωρίς καμία θέληση από πλευράς της γυναίκας όντως η ποινή πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη».
Στη συνέχεια εξήγησε πως δεν είναι όλοι οι βιασμοί της ίδιας κλίμακας: «Το 
ραντεβού που καταλήγει σε βιασμό μπορεί να είναι τόσο σοβαρό παράπτωμα όσο και ο χειρότερος βιασμός, αλλά με βάση την δική μου μεγάλη δικαστική πείρα, υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά από βιασμό σε βιασμό και τελικά ο δικαστής θα πρέπει να αποφασίσει λαμβάνοντας υπόψη του τις περιστάσεις και τις συνθήκες».
Η απάντηση του ηγέτη του εργατικού κόμματος δεν άργησε να έρθει, με τον Εντ Μίλιμπαντ να τονίζει: «Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης δεν μπορεί να μιλά για τις γυναίκες της χώρας αυτής όταν κάνει τέτοιου είδους σχόλια. Δεν πρέπει να παραμείνει στην υπουργική θέση του πέρα από το βράδυ σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: