Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για την πρόταση συγχώνευσης ΕΤΕ - Αlpha

Σε εξέλιξη είναι η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση της πρότασης συγχώνευσης ΕΤΕ και Alpha Bank. Ο εισαγγελέας Εφετών κ. Ντογιάκος έχει ζητήσει στοιχεία με...
την αναλυτική κίνηση των μετοχών των δύο τραπεζών από τον περασμένο Οκτώβριο έως τις 21 Φεβρουαρίου.
Ο Εισαγγελέας ενδιαφέρεται να λάβει από την αρμόδια αρχή του ΧΑΑ στοιχεία τόσο για το διάστημα από 18 Ιανουαρίου -επομένη της πρότασης της Εθνικής προς την ALPHA - μέχρι 21 Φεβρουαρίου οπότε και ανακοινώθηκε ότι δεν επήλθε συμφωνία των δύο τραπεζών, όσο και για το προγενέστερο, ώστε να διαπιστώσει αν προκύπτει το ενδεχόμενο παράβασης της χρηματιστηριακής νομοθεσίας με αξιοποίηση εμπιστευτικής πληροφόρησης. Σε πρόσφατη ανακοίνωση της η ALPHA έχει υποστηρίξει ότι μεγάλος ξένος οίκος αύξησε την θέση του από 4,97% σε 5,10% των μετοχών της, όντας σύμβουλος της ΕΤΕ.
Ο πρόεδρος της ALPHA κ. Γιάννης Κωστόπουλος έχει κληθεί από τους πρώτους και ήδη έχει καταθέσει στον κ. Ντογιάκο, ενώ κατάθεση έδωσε και ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής κ. ’νθιμος Θωμόπουλος.
Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα αποτέλεσαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «χοντρό παιγνίδι στο Χρηματιστήριο» και ανέφεραν ότι «κάποιοι» κερδοσκόπησαν κατά τη διάρκεια των εμπιστευτικών συνομιλιών των δύο τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: