Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Αλ.Τσίπρας: «Τα Μνημόνια και η Τρόικα έχουν αντικαταστήσει τη δημοκρατία στην Ελλάδα»


Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του στο συνέδριο της γερμανικής αριστεράς Die Linke στο Ανόβερο, ο οποίος άφησε στην άκρη τη συνάντηση με τον..
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και χρησιμοποίησε σκληρά λόγια για την εποχή των Μνημονίων στην Ελλάδα και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

  «Γερμανία δεν είναι μόνο η κα Μέρκελ, ο κ. Σόιμπλε, ο κ. Ρέσλερ και οι σύμμαχοί τους» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της ομιλίας του και συνέχισε με άλλη μια αναφορά στο σκάνδαλο Siemens σημειώνοντας ότι «τόσα χρόνια άδειαζε με σκανδαλώδεις συμβάσεις τα ελληνικά δημόσια ταμεία, δωροδοκώντας τις διεφθαρμένες ελληνικές κυβερνήσεις της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας».

  «Γερμανία είναι και τα 13 εκατομμύρια των Γερμανών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Γερμανία είναι τα εκατομμύρια των Γερμανών που προσπαθούν να επιζήσουν με το επίδομα ανεργίας, το Χάρτζ 4 και τις «μίνι δουλειές» του ενός ευρώ» συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Εκφράστηκε με σκληρά λόγια για τις «νεοφιλελεύθερες, μνημονιακές εθνικές κυβερνήσεις» και την ηγεσία της ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ ενώ υποστήριξε ότι η τρόικα επελαύνει από χώρα σε χώρα «υπαγορεύοντας την ίδια ακριβώς καταστροφική συνταγή: την ακραία λιτότητα, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και των βασικών δημόσιων αγαθών, την διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών».

  Χαρακτήρισε αλαζονική τη συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης και την κατηγόρησε για παραλογισμό, καθώς «υπάρχει μόνο για να θεσμοθετεί ολοένα και περισσότερες περικοπές, ολοένα και περισσότερα μέτρα λιτότητας, ολοένα και περισσότερους νέους φόρους στα λαϊκά και μικρομεσαία στρώματα, ολοένα και περισσότερες απολύσεις.

  Ο «ιερός νόμος» των Μνημονίων και της τρόικα έχει αντικαταστήσει κάθε δημοκρατική νομοθετική και συνταγματική διαδικασία. Οι ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο καταργούνται και υποκαθίστανται από Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου».

  Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι το μόνο αποτέλεσμα που παράγει αυτή η στρατηγική είναι η ακραία φτώχεια, η πείνα, η εκτόξευση της ανεργίας, αλλά και η διεύρυνση της ύφεσης

  Αναφερόμενος στην Ελλάδα υπογράμμισε ότι η χώρα ζει μια ανθρωπιστική καταστροφή λέγοντας : «Μόνο στην Αθήνα, αυτές τις κρύες μέρες του χειμώνα, 24.000 συμπολίτες μας προσπαθούν να επιβιώσουν με μοναδική τους προστασία μια χαρτόκουτα ή μια φθαρμένη κουβέρτα που μάζεψαν από τα σκουπίδια. Εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν πλέον πρόσβαση στην τροφή, το ρουχισμό, το φάρμακο και την περίθαλψη μόνο μέσω των αναπτυσσόμενων δομών αλληλεγγύης, οι οποίες επιχειρούν, με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εθελοντών-μελών τους, να καλύψουν πρωτοφανείς ανάγκες, που το διαλυμένο κράτος ούτε μπορεί, ούτε θέλει να καλύψει».

  «Η ανεργία στην Ελλάδα άγγιξε πια, τον Οκτώβριο του 2012, το 27% στο γενικό πληθυσμό και ξεπερνά το 50% στις ηλικίες μέχρι τα 25 έτη. Χιλιάδες νέοι επιστήμονες, ειδικευμένοι και κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, μεταναστεύουν με κάθε τρόπο, σε οποιαδήποτε γωνιά της Γης, όχι για να συνεχίσουν τις σπουδές τους ή να αναζητήσουν εξειδικευμένη εργασία, αλλά για να επιβιώσουν κάνοντας οποιαδήποτε δουλειά, ξυπνώντας θλιβερές μνήμες, ανάλογες με αυτές των 400.000 χιλιάδων «γκασταρμπάιτερς» που κατέκλυσαν απελπισμένοι τα γερμανικά εργοστάσια τις δεκαετίες του '60 και του '70» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: