Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 4.700 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ


Την πρόσληψη 4.700 συμβασιούχων για την ενίσχυση των βρεφονηπιακών σταθμών αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ εξασφαλίστηκε κι η εξάμηνη παράταση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι. Όπως ανακοίνωσε... 
χθες ο υπουργός Ευρυπίδης Στυλιανίδης, η διαδικασία θα πρέπει να επιταχυνθεί ώστε το Σεπτέμβριο να λειτουργήσουν οι σταθμοί.
Ωστόσο, κατά τη συνάντησή του με τους δημάρχους, ο υπουργός δεν δεσμεύτηκε για κανένα από τα αιτήματα της Αυτοδιοίκησης. Ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Χαρ. Αθανασίου παρακολούθησαν την πολύωρη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στους δήμους. Κυρίαρχο πρόβλημα, οι περικοπές των πόρων που έχουν φτάσει τους ΟΤΑ, όπως είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης, «ένα βήμα πριν από την ολοκληρωτική κατάρρευση». Όπως είπε χαρακτηριστικά οι δήμοι για να λειτουργήσουν χρειάζονται 2,7 δισ. ευρώ και πρόσθεσε: «Αυτά αποτελούν κόκκινη γραμμή, παρακάτω κλείνουμε».
Ο κ. Στυλιανίδης δεν δεσμεύθηκε ούτε για την απόδοση των 300 εκατ. ευρώ που εκ παραδρομής δεν εγγράφηκαν στον προϋπολογισμό. Αναγνώρισε ότι οι μεγαλύτερες περικοπές έχουν γίνει στους δήμους, χαρακτηρίζοντας το υπουργείο Εσωτερικών «πρωταθλητή των μειώσεων που έχουν γίνει στο δημόσιο και φτάνουν από το 2009 το 60%», αλλά περιορίστηκε να πει στους δημάρχους ότι ο ίδιος έχει παραδώσει σχετική επιστολή στον Γ. Στουρνάρα στην οποία επισυνάπτει και διαβεβαίωση του Φ. Σαχινίδη ότι τα χρήματα θα δοθούν. Συμπλήρωσε πάντως ότι έχει ενημερώσει και τον πρωθυπουργό, ωστόσο, απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμη.



http://fimotro.blogspot.gr/2012/07/4700.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: