Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Financial Times: «Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει»


Ο αρθογράφος των Financial Times Βόλφγκανγκ Μίνχαου ασχολείται ακόμα μία φορά με την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας «αναπόφευκτη» την πτώχευση της χώρας. Όπως όμως τονίζει χαρακτηριστικά, δεν γνωρίζει πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό. Τη νέα συμφωνία διάσωσης για την Ελλάδα δεν...

την πιστεύουν ούτε αυτοί που τη διαπραγματεύθηκαν, τονίζει στο άρθρο του ο Μίνχάου, ενώ βραχυπρόθεσμα το νέο πρόγραμμα θα κάνει ακόμα χειρότερη την ύφεση.

«Η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε κάποια στιγμή να πει ότι το σχέδιο δεν είναι ρεαλιστικό και ότι θα έπρεπε να αντικατασταθεί από ένα άλλο που προβλέπει συγχώρεση χρέους» αναφέρει ο αρθρογράφος.

Αυτό που πρέπει να γίνει, εκτιμά ο κ. Μίνχαου, είναι η χώρα να κηρύξει στάση πληρωμών του εξωτερικού της χρέους όταν καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή το 2013 κατά τις προβλέψεις.

Παράλληλα η Ελλάδα πρέπει να προετοιμάσει το έδαφος για αυτή την πτώχευση, προσθέτει ο αναλυτής, εξηγώντας ότι πρέπει να επιμείνει στη λιτότητα ώστε να φέρει το έλλειμμα κοντά στο μηδέν και παράλληλα να προωθήσει κάποιες μεταρρυθμίσεις που θα της επιτρέψουν να καρπωθεί τα οφέλη μιας πτώχευσης.

Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/02/financial-times_27.html#ixzz1ncQ79cFP

Δεν υπάρχουν σχόλια: